23948sdkhjf

Oro och upprördhet bland städare på Växjö lasarett

Arbetsledningens metoder för att hantera kritiska röster har satt skräck i personalgruppen inom lokalvården på Centrallasarettet i Växjö.

Tidningen Smålandsposten har tagit del av ett antal städares beskrivning av sin arbetsplats på lasarettet i Växjö. Den bild som utkristalliseras i vittnesmålen är bilden av en arbetsplats där man trivs med jobbet och med varandra men samtidigt skräms av arbetsledningens sätt att hantera personal som framfört kritiska synpunkter på hur arbetet läggs upp.


Oron rapporteras ha sin bakgrund i en mycket plötslig omplacering – till andra sjukhus - av två lokalvårdare som framfört kritiska synpunkter relaterat ökad arbetsbelastning i samband med pågående omorganisation av verksamheten.


Petra Larsson, chef för Servicecentrum där lokalvården ingår, säger i ett mejl Smålansposten att hon inte kommenterar enskilda personer men att arbetsgivare har ett tydligt uttalat ansvar för arbetsmiljön för sina medarbetare ”och detta arbetar vi med inom alla avdelningar utifrån de behov som finns” .


En talesman för Kommunal säger till SMP att skälen till de planerade omplaceringarna ska redas ut. ”Arbetsgivaren är naturligtvis skyldig att uppge giltiga skäl. Är det så att de inte har det så får vi diskutera vidare åtgärder.”

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093