23948sdkhjf

Sodexo tar över städningen i Kävlinge kommuns lokaler

Det blev Sodexo som till sist fick kontrakt på 85 000 kvadratmeter lokalvård i Kävlinge kommuns lokaler. Sodexo tog hem avtalet efter en lång och utdragen upphandlingsrunda.
Avtalet mellan Kävlinge kommun och Sodexo inkluderar i princip städning av Kävlinge kommuns samtliga offentliga lokaler och omfattar cirka 85 000 kvadratmeter

Det nya städavtalet gäller from 2014-01-01 tom 2017-12-31 med möjlighet med option för Kävlinge kommun att kunna förlänga hela eller delar av upprättat kontrakt upp till fyra år, i en eller flera omgångar.

Avtalet omfattar all daglig städning, golvvård, förbrukningsmaterial, entrémattor, fönsterputs och storstädning med egenkontroller.

Rents frågade vilket timpris som städavtalet med Sodexo baseras på?

Pärnilla Ahnfors-Lindstrand, kvalitetstrateg kommunkansliet, Kävlinge kommun svarar:

- Vi har inte upphandlat något timpris utan upphandlingen och avtalet omfattar städ enligt fastställda arbetsbeskrivningar och kravställda kvalitetsnivåer enligt SS 627801:2012. För övrigt är alla krav och villkor högt ställda vilket medförde att endast de stora etablerade städföretagen lämnade in anbud.

Det nya städavtalet beräknas, utan att ge några kvalitetsförluster minska Kävlinge kommuns städnota med cirka sex miljoner kronor per år.

- Avtalet innebär att vi går från kvällsstädning till dagstädning men i övrigt så är det den rådande konkurrenssituationen på marknaden som bidragit till prisbilden. Vi har gjort en grundlig utvärdering av anbuden utifrån högt uppställda krav och har förtroende för att Sodexo ska levererar utifrån kontraktering, säger Pärnilla Ahnfors-Lindstrand.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078