23948sdkhjf

Han blir ny koncernchef för Carotte: ”Tackade ja på stående fot”

Tidigare vd och koncernchef lämnar posten i augusti men blir arbetande styrelseordförande och fortsätter som ägare med fokus på digitalisering och techinvesteringar.

I augusti tillträder Oscar Ohlsén posten som koncernchef för Carotte. Han rekryteras internt och har arbetat för aktören sedan 2016 och har startat dotterbolagen Carotte Staff och Carotte Housekeeping där han är partner och vd. Han arbetar därtill som chef för Carotte Concierge.

– Det har varit ett nöje att följa Oscar under åren på Carotte. Jag tror både våra medarbetare, kunder och leverantörer håller med om att Oscar besitter en stor kapacitet och kommer vara en utmärkt koncernchef för ett snabbväxande Carotte, säger Christian Mertzig, avgående vd och koncernchef i en kommentar.

– Jag har faktiskt alltid siktat mot den här rollen på Carotte och tackade ja på stående fot när Christian ställde frågan. Samtidigt är det med en stor portion ödmjukhet som jag tar mig an uppgiften. Carotte har blivit ett stort bolag med många medarbetare och nya projekt i pipeline. Samtidigt har det aldrig gått så bra för bolaget som i år vilket vi ska bygga vidare på, säger Oscar Ohlsén.

Ledningsskiftet kommer i ett skede då Carotte är i färd med ett antal stora etableringar på flera platser i Sverige, bland annat i Göteborg och Jönköping. Därtill har atören planer på att sjösätta ett stort digitalt projekt inom koncernen, vilket projektleds av Christian Mertzig. 

– Det har på senare år pratats mycket om proptech såsom appar och webblösningar inom facility management. Både fastighetsbolag och startups har tagit fram nya funktioner, men problemet är att inget används eller fungerar som tänkt i praktiken. Särskilt inte lösningarna som har med mat, service och möten att göra. Vi investerar nu vår expert- och branschkunskap i en helt ny digital produkt som vi hoppas lansera under kommande vinter, säger Christian Mertzig vidare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093