23948sdkhjf

Bättre städning i Skövde

Följetongen med kritik av städningen i Skövdes förskolor och skolor har fortsatt. Nu ska bristerna ses över, lovar sektorschefen.

Städningen på samtliga förskolor, skolor och gymnasier i Skövde, Falköping, Tibro, Hjo och Karlsborg kontrollerades under våren av inspektörer från Miljösamverkan Östra Skaraborg. Resultatet var nedslående, skriver Skövde nyheter.

På många ställen fann man smutsiga golv och dammiga hyllor liksom andra horisontella ytor. Handtag, lysknappar och andra saker man ofta tar i med händerna var också smutsiga.

Det är inte första gången som Skövde kommun får kritik för brister i sin städning av skolorna. Problemet har t o m varit uppe i Mark- och miljödomstolen.

Nu svarar sektorschefen Katarina Lindberg på årets kritik.

– Vi delar er bedömning gällande flera av de kritiserade punkterna. Vår intention är att i högre utsträckning efterfölja syftet i Folkhälsomyndighetens allmänna råd och därför kommer vi att se över våra rutiner och arbetssätt samt vidta flera åtgärder, förklarar hon nu i ett svar till Miljösamverkan Östra Skaraborg.

Man kommer bland annat se över dimensioneringen av textil inredning i skolornas lokaler och där det är möjligt öppna hyllor med skåp med dörrar.

Ett "dialogarbete" med personalen väntar och rektorerna kommer att ha en dialog med lokalvårdarna på sin enhet, enligt Katarina Lindberg.

Tanken är också att införa regelbundna möten mellan sektorns avdelningschefer och enhetschefen för städ.

Vissa åtgärder är redan genomförda. Arbetet med övriga, till exempel de ändrade rutinerna, påbörjas under hösten, enligt Lindberg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078