23948sdkhjf

Städarna förvärvar Hemänglarna

Städarna Sverige AB har, tillsammans med Hemänglarnas vd Gunilla Eriksson, köpt samtliga aktier i Hemänglarna AB av Wingefors Humankapital AB.

Hemänglarna grundades 2007 och bolaget omsätter idag cirka 15 miljoner kronor. Bolaget har fram till nu ägts av Wingefors Humankapital AB, som ägs av Lars Wingefors med 95 procent och av Karin Vangstad med 5 procent. I dagsläget sysselsätter Hemänglarna cirka 55 medarbetare.

Företagets vd Gunilla Eriksson förklarar i ett pressmeddelande att hon efter fem år hos Hemänglarna känner sig både aningen spänd inför,och samtidigt trygg med, att ta steget och bli delägare i bolaget. 

– Att förvärva bolaget tillsammans med Städarnakoncernen känns också mycket bra då vi delar värdegrund. Dessutom har jag suttit i branschstyrelsen tillsammans med Tjoffe Sjögren under många år, säger hon. 

Städarnakoncernen har idag en affärsvolym på drygt 140 miljoner kronor per år och sysselsätter över 400 medarbetare. Koncernen har målet att inom fem år bli Sveriges största hemserviceföretag och skapa minst 1000 nya jobb.

– Vi är otroligt stolta över möjligheten att få förvärva Hemänglarna tillsammans med  Gunilla Eriksson. Affären är den största i branschen på många år så beslutet är mycket väl avvägt. Vi kommer lägga 100 procent fokus på att ta hand medarbetare och kunder på samma sätt som tidigare ägare och säkerställa att allt fortsätter på som vanligt, säger Tjoffe Sjögren, Koncernchef för Städarna i samma pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094