23948sdkhjf

Årets företagsrestaurang finns i Malmö

Årets Företagsrestaurang har arrangerats sedan 2002. I dag på GastroNord gick finalen. Tävlingen är en av branschens tyngsta för privata och offentliga kedjerestauranger. Vinnarna får, förutom heder och ära och festlig segermiddag, även var sitt resestipendium på 15 000 kronor. Årets Företagsrestaurang blev restaurang Bankomaten, Malmö (Fazer Amica) med kockarna Mikael Börjesson och Per Jönsson. Andra plats knep Eurest Services och brons fick Sodexo.


Finalen i Årets Företagsrestaurang avgjordes torsdagen den 26 april, på mässan GastroNord på Stockholmsmässan. Tävlingsuppgiften var att på två timmar tillaga en hälsosam, säsongsanpassad och aptitretande lunchbuffé med smakerna i fokus; en soppa, en huvudrätt, tre sorters grönt samt ett bröd.

Tidningen Restaurangvärlden har arrangerat Årets Företagsrestaurang sedan 2002, i år i samarbete med Visita (tidigare Sveriges hotell- och restaurangföretagare) och Valio. Tävlingen är en av branschens tyngsta för privata och offentliga kedjerestauranger. Vinnarna får, förutom heder och ära och festlig segermiddag, även var sitt resestipendium på 15 000 kronor.

Resultat Årets Företagsrestaurang 2012

Första plats:
Restaurang Bankomaten, Malmö (Fazer Amica)
Kockar: Mikael Börjesson och Per Jönsson

Andra plats:
Södertälje Stadshus (Eurest Services AB)
Kockar: Linda Haglund Wollert och Marcus Andersson

Tredje plats:
Restaurang e, Electrolux Stockholm (Sodexo)
Kockar: Alexandra Grönros och Nicklas Andersson

Delad fjärde plats:
Restaurang Björken, Uppsala (Sodexo)
Kockar: Göran Pändel Bergren och Mats Johansson

Restaurang Stadshuset, Gävle (Sodexo)
Kockar: Daniel Leidstedt och Magnus skog

Sandflygsgården, Höganäs (Eurest Services AB)
Kockar: Linda Nilsson och Jim Nielsen

Juryn bestod av:

Fredrik Eriksson, juryns ordförande, krögare Långbro Värdshus
Cajsa Johansson, krögare Cajsas Kök, Uppsala
Linda Martinsson, kostchef, Tre Stiftelser, Göteborg
Stefan Eriksson, frilans, Stockholm
Petter Viding, kökschef Escalier, Stockholm, och Årets Unga Kock 2010

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.15