23948sdkhjf

All Office grundare och ägare avliden

Entreprenören Carl Lindgren, tidigare ägare av Kontorsvaruhusetgruppen, grundare och ägare av Alloffice-kedjan och av Jämtlands Bryggeri, har avlidit efter en tids sjukdom vid 80 år ålder.

Carl Lindgrens entreprenörsresa började på 1970-talet. 1986 förvärvade han restauranggrossisten KS Jonsson i Östersund och efter det följde ett stort antal förvärv inom samma bransch. 1991 förvärvade Carl Lindgren Kontorsvaruhuset i Östersund och när han sålde bolaget 21 år senare omfattade det 25 kontorsvaruhus från Trelleborg i söder till Luleå i norr och med en omsättning på 500 miljoner kronor. Fyra år efter försäljningen av Kontorsvaruhusetgruppen startade Calle Alloffice Nordic som i dag omsätter 1,1 miljarder kronor och har 30 fysiska butiker i Sverige samt e-handel.

Han var även med och grundade Jämtlands Bryggeri 1996.

I pressmeddelande framgår det att Carl Lindgren drabbades av ALS i november i fjol men var fram till sin bortgång aktiv och engagerad i bolaget.

”Att Calle inte längre finns med oss är en oerhört stor förlust för så många och han kommer att vara mycket saknad av så många. Vi i ledningen, vår personal och Calles familj kommer att verka för att företaget ska drivas vidare i samma goda entreprenörsanda”, skriver företaget i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079