23948sdkhjf

Essity gör förändringar i organisation och ledning

Essity vill stärka konkurrenskraften och öka effektiviteten och genomför därför en rad förändringar i organisationsstruktur och koncernledning.

Den nya organisationsstrukturen kommer att bestå av fyra affärsenheter – förändringarna träder i kraft den 31 december i år.

Consumer Goods Americas kommer att ledas av Andres Comez, som för närvarande är Vice President Sales and Marketing Hygiene Andean and Caribbean.

Nuvarande affärsenhet Consumer Goods byter namn till Consumer Goods EMEA och fortsätter med Volker Zöller som chef.

Professional Hygiene får Pablo Fuentes som chef. Han är idag chef för Essity Latin America, vars hygienenhet kommer ingå i den nya affärsenheten. Pablo Fuentes efterträder Don Lewis, som har valt att lämna Essity.

Health & Medical Solutions blir den 31 december i år Health & Medical och får Ulrika Kolsrud som chef. I den nya affärsenheten kommer den medicinska verksamheten i Latinamerika att ingå.

De här förändringarna kommer att förenkla och förbättra vår organisation och därmed öka effektiviteten och förmågan att dra nytta av innovation och digitalisering inom Essity. De kommer också att stärka fokus på våra konsumentproduktkategorier i Nord- och Sydamerika, säger Magnus Groth, vd och koncernchef för Essity, i ett pressmeddelande.

Essitys koncernfunktioner och den globala enheten Global Brand, Innovation & Sustainability kommer inte att beröras av de organisatoriska förändringarna. Inte heller Vinda, Essity Australasia eller Knix påverkas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.346