23948sdkhjf

CBA 2021: Året arbetsledarfinalister

Dags att presentera årets finalister i Clean Bright awards 2021 i kategorin Årets Arbetsledare!

Kategoribeskrivning: Arbetsledare fyller en viktig funktion och bär ett stort ansvar på sina axlar. Arbetsledaren ska, förutom att arbeta operativt med att styra och utveckla verksamheten, även lösa många olika sorters problem. Dessutom ingår ett HR-ansvar som många gånger kan vara mer krävande än i andra branscher. Med kategorin årets arbetsledare vill vi främja och lyfta fram en riktigt god förebild i dessa avseenden.

Armelko Ramic, Allianceplus

Juryns motivering: Armelko började i branschen år 2000 och har sedan dess varit bolaget trogen. Under åren har han arbetat sig fram till dagens ledande position. För oss är det ett självklart val att ha Armelko i denna komplexa roll, där han alltid visar extremt goda resultat i kundnöjdhet, medarbetarindex och finansiellt resultat. Armelko har en imponerande förmåga att klara av komplexa uppstarter. Utöver detta ser han alltid förbättringsmöjligheter i kontrakt och arbetsmoment och tar sig tid att både lyssna till kundens kommentarer och stötta medarbetarna för att uppnå bästa resultat för båda parter.

Armelko har även knäckt koden i distansledarskap då han upplevs som nära och tillgänglig, fastän han inte är på plats alla veckans dagar. Trots ett tufft schema och många resdagar har Armelko alltid ett stort leende på läpparna och visar alltid ett professionellt bemötande. Han är en värdig vinnare av denna fina utmärkelse.

Dorin Andrei, Sodexo AB

Juryns motivering: Dorin är en otroligt engagerad ledare; rättvis, aktiv, lyhörd och flexibel och alltid till hands för sina medarbetare. Som arbetsledare för lokalvården på Vrinnevisjuhuset ansvarar han för cirka 60 medarbetare. Han ser till att alla kan växa i sina roller och få den hjälp och de verktyg de behöver för att klara jobbet. Han har hittat olika sätt att lära ut hur man städar på sjukhus, genom till exempel flödesbeskrivningar med bilder, filmer och uppföljningsaktiviteter.

Under pandemin har verksamheten behövt ställa om snabbt vid flera tillfällen. Dorin har tagit tag i planering, information och utbildning direkt och kunnat ställa om inom ett dygn. Han har också rekryterat nya medarbetare, som har kommit in i arbetet snabbt, tack vare en bra introduktion. Trots hög arbetsbelastning har han levererat bra kvalitet under pandemin och kunden är nöjd. Det är tryggt att ha en så engagerad arbetsledare som genomför sina arbetsuppgifter på ett fantastiskt sätt.

Annika Berggren, Skaraborgs Städ

Juryns motivering: En mer pålitlig, arbetsam, kompetent och engagerad arbetsledare får man leta efter – här pratar vi lösningsfokuserad arbetsledning. Annika har koll på personalens arbetssituation samt våra kunders önskemål och möter alltid dessa på ett professionellt sätt.

Under det senaste årets speciella situation har allt ställts på sin spets och Annika har omfördelat, bokat om, bokat av, skjutit upp, planerat om scheman och löst det mesta. Då Hemservice redan är komplext med kundönskemål och tvära kast blev hennes arbetssituation än mer speciell, vilket hon axlade på bästa tänkbara sätt. Annika har vuxit som arbetsledare och tagit sig an rollen på ett tryggt och bra sätt. Att Annika är duktig på det administrativa, samtidigt som hon har en förmåga att arbetsleda människor, är en optimal lösning. Annika är inte en person som tar stor plats men hon är definitivt rätt kvinna på rätt plats för oss på Hemservice och Skaraborgs.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078