23948sdkhjf

Homemaid förvärvar företagsstäd

Homemaid fortsätter att växa genom förvärv. Nu står Top Städ på tur.

– Det här förvärvet är resultatet av en strategi där vi avser att bygga självständiga och framgångsrika dotterbolag genom förvärv. Strategin ger oss ökade möjligheter på marknaden för städtjänster samtidigt som delade resurser och lärdomar borgar för en positiv utveckling, säger Stefan Högkvist, vd för Homemaid AB i en kommentar.

Top Städ har etablerat sig inom företagsstäd. Bolaget har sitt säte i Norrköping och är främst verksamt i Östergötland. Omsättningen 2020 uppgick till cirka 44 MSEK och EBIT-marginalen till cirka 16 procent. Bolaget har omkring 300 kunder och 76 anställda. Förvärvet förväntas bidra positivt till Homemaid-koncernens resultat under 2021.

Top Städ kommer att vara ett eget bolag med ett eget varumärke, med fortsatt fokus på att utveckla kundrelationer tillsammans med geografisk expansion.

För att säkerställa ett smidigt ägarbyte kommer nuvarande ägare och vd, Kiriakoula De Luca, att arbeta kvar som vd för Top Städ under återstoden av 2021.

– Top Städ har vuxit långt över våra förväntningar och vi är mycket stolta över vad vi tillsammans med alla medarbetare har lyckats bygga upp. Vi anser nu att det behövs en ny och större ägare för att kunna ta utvecklingen vidare, säger Kiriakoula de Luca i en kommentar.

Köpeskillingen uppgår till 25 MSEK plus en tilläggsköpeskilling baserad på resultatutvecklingen för 2021. Tilläggsköpeskillingen kommer att regleras under 2022. Förvärvet finansieras genom en kombination av interna medel och banklån. Tillträde är planerat till 2021.04.01.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.062