23948sdkhjf

Britter redo att bojkotta av hygienskäl

Britternas medvetenhet om hygien, och förväntningar på infektionskontroll och säkerhetsfrågor, har ökat radikalt enligt en ny undersökning.

Enligt en färsk undersökning, genomförd av brittiska JLA, uppger nästan två tredjedelar av britterna att de framledes kommer att bojkotta restauranger, barer, pubar och hotell som har dåligt rykte gällande hygien och infektionskontroll.

Hela 87,6 procent anser att det är viktigt att en verksamhet har gott rykte inom hygienfrågor och en av tre skulle aldrig återvända till ett etablissemang som visat sig ha dålig infektionskontroll. De skulle dessutom sprida informationen muntligt och via sociala medier.

Fyra av fem angav också att någon form av bevis för att verksamheten prioriterar hygien och kundsäkerhet, till exempel ett branschcertifikat, skulle få dem att känna sig tryggare.

Med tanke på hur coronadrabbat Storbritannien är, och har varit, är det inte konstigt att invånarna prioriterar hygienfrågor på en aldrig tidigare skådad nivå. 77 procent av befolkningen uppges vara mer uppmärksamma på hygien och smittorisk jämfört med året innan, innan covid-19.

– Fjolårets händelser har visat potentiella konsekvenser för företag som inte uppfyller högsta standard inom infektionskontroll, men också tillväxtmöjligheter för verksamheter som investerar i det som behövs för att lugna oroliga kunder, säger Ben Gujral, CEO på JLA.

JLA levererar teknik, research, produkter och servicetjänster inom en rad områden, från hygien och desinfektion till brandsäkerhet och utrustning för storkök.

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078