23948sdkhjf

Kraven vid ansatällning på Samhall ses över

Regeringen ställer skärpta krav på Arbetsförmedlingen vid anställning på Samhall.

Regeringens sätt att styra Samhall har diskuterats, och i många fall kritiserats, under flera år. Bland annat för att statligt ägda Samhall sägs konkurrera i upphandlingar med privata bolag. Och att kraven på de anställda är otydlig och har ökat.

Beslutet om vem som ska jobba på Samhall fattas på Arbetsförmedlingen. Nu riktar regeringen nya krav på myndigheten i regleringsbrev för 2021.

– Samhall är ett viktigt verktyg för att personer med funktionsnedsättning som medför nedsatt arbetsförmåga ska kunna ges möjlighet till jobb, säger arbetsmarknadsminister Eva Nordmark, i ett pressmeddelande från Arbetsmarknadsdepartementet.

De nya kraven innebär bland annat att Arbetsförmedlingen ska analysera sina metoder för att i slutändan kunna ge en tydligare och snabbare bedömning av nedsatt arbetsförmåga.

– Förutsättningarna för personer med funktionsnedsättning att kunna hitta, få och behålla ett arbete behöver förbättras ytterligare. Vi ska ta tillvara potentialen hos alla människor i Sverige, säger Eva Nordmark.

Arbetsförmedlingen får även i uppdrag att se över att de som får jobb på Samhall är de med störst behov. Därtill ska myndigheten kontrollera att det fungerar för dem som anvisas till skyddat arbete hos Samhall.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063