23948sdkhjf

Coronarent utan alkohol

Flera studier visar att även handdesinfektion utan alkohol fungerar effektivt mot smittspridning av bakterier och virus.

På Brigham Young University bekräftar en studie att alkoholfritt desinfektionsmedel är effektivt mot smittspridning av covid-19. Efter att behandlat prover av coronavirus med bensalkoniumklorid (som vanligtvis används i alkoholfria handdesinfektionsmedel, och andra kvartära ammoniumföreningar som finns i desinfektionsmedel) utplånades minst 99,9 procent av viruset inom 15 sekunder.

– Bensalkoniumklorid kan användas i mycket lägre koncentrationer och orsakar inte den ”brännande” känslan som desinfektionsmedel med alkohol kan ge, säger Benjamin Ogilvie, en av studiens författare.

– Våra resultat indikerar att alkoholfri handdesinfektion fungerar lika bra. Dessa kan göra livet enklare för människor som måste sanera sina händer mycket, som sjukvårdspersonal, och kanske till och med öka efterlevnaden av saneringsriktlinjerna.

Enligt medförfattaren Brad Berges användes alkoholfria handdesinfektionsmedel redan före 2020.
– Men det verkar som att dessa har förkastats under pandemin. Att återintroducera alkoholfria desinfektionsmedel kan hjälpa till att lindra bristen på saneringsprodukter.

I Sverige har Gipecos alkoholfria GipDes effektivitetstestats och godkänts mot coronavirus.av Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Källa: Journal of Hospital Infection och ECJ

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109