23948sdkhjf

Robot vinner innovationspris

Miljö, hållbarhet och digitalisering löper som en röd tråd bland innovationerna som lyftes fram under den i år digitala städmässan Interclean i början av november.

Leobot från Lionsbot, en samling innovativa och användarvänliga städrobotar för rengöring av golv, kammade hem Amsterdam Innovation Award 2020 i kategorin maskiner.
Medtävlare var Whiz av ICE Robotics/Softbank Robotics. Autonoma, självgående dammsugare. Och Era Pro av Sprintus. En smart torrdammsugare.

I kategorin utrustning, rengöring och tvättrum vann Vacu Tronic av Hermes. Ett system för fasadtvätt som tar hand om tvättvattnet.
Konkurrenter var Zero Waste Cleaning: Reduce, reuse, recycle av Green care Professional. En återvinningsbar refill som kan minska plastanvändningen med upp till 80 procent. Samt TWT Solar System. Smart, solcellsdrivet doseringssystem för moppar.

Kategorin e-rengöring vanns av Tool Sense IOT & Tool Sense Now. Ett system för effektivare användning av städmaskiner.
I konkurrens av Taski Intelli Trail Analytics av Taski Diversey. Det handlar om en intelligent, digital plattform för effektivare städning. Nominerad var även Tork Digital Cleaning Plans. System för digitala städplaner.

Priset för relaterade produkter/tjänster kammades hem av Tork Virtual Reality Clean Hands Training. En VR-app för träning av handhygien för sjukvårdspersonal.
Nominerade var också Kärcher Battery Universe. System för realtidskontroll av laddstatus för batterier i städmaskiner. Samt Recycle Factory av Spectro. Återvinning/återanvändning av plastförpackningar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078