23948sdkhjf

Maries Puts & Städ uppköpt

Bolaget Städarna har förvärvat Maries Puts & Städ AB och dess fyra dotterbolag från grundarna JeanPaul och Marie Flourié.

– Vi är otroligt stolta över förtroendet att förvärva ett av Sveriges finaste städbolag. Affären är den största någonsin i vår bransch, så beslutet är mycket väl avvägt. Vi kommer lägga 100 procent fokus på att ta hand om medarbetare och kunder på samma sätt som tidigare ägare, säger Tjoffe Sjögren, koncernchef för Städarna, i en kommentar.

Företaget kommer fortsatt drivas tillsammans med Britt-Marie Ekstrand, Maries Puts & Städs vd sedan 10 år tillbaka.

Familjeföretaget Maries Puts & Städ grundades 1991. Bolaget med cirka 250 medarbetare har sin bas i Stockholm och omsätter drygt 70 miljoner kronor.

–Det har varit 30 år av glädje att erbjuda våra städtjänster till så många Stockholmare. Vi har utvecklat både företaget och oss själva tack vare våra fina medarbetare som har gjort denna resa möjlig. Nu fortsätter resan med Städarna. Vi säljer till Städarnakoncernen för att delägarna Ulrik, Lukaz och Tjoffe fortsatt kommer att arbeta för att göra skillnad i städbranschen, samt bidra till att höja statusen för människor som arbetar med städning, säger Jean-Paul Flourié, grundare Maries Puts & Städ.

I och med förvärvet sysselsätter Städarnakoncernen över 800 medarbetare och har en affärsvolym på drygt 270 miljoner kronor. Därmed blir Städarna branschens näst största hemserviceföretag. Störst är fortfarande Hemfrid.

Målet nu är att växa om dem.

– Syftet är inte att bli störst, utan att göra vardagen enklare för människor, med människor. I takt med att vi växer och blir större kan vi hjälpa fler människor. Jag är helt säker på att våra nya kollegor kommer känna sig som en naturlig del av vårt egna livsverk, och vara med oss på vår resa mot att bli störst i branschen, säger Tjoffe Sjögren.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.111