23948sdkhjf

Hygienjätte erbjuder hälsovecka

Med inspiration och konkreta tips ska ett hållbarare arbetsliv främjas.

– Vi har genomfört Hälsoveckan sex år i rad för våra egna medarbetare, men i år är läget speciellt. Vi lever med en gemensam utmaning. Coronapandemin har påverkat samhället i stort och hur människor arbetar. Därför har vi valt att öppna upp delar av vår hälsovecka så att även de som inte är våra medarbetare ska kunna ta del av innehållet, säger Sofi Vilahamn, arbetsmiljö- och hälsochef på Essity.

Under vecka 44 är en mängd föreläsningar och innehåll tillgängligt för allmänheten. Bland ämnena lyfts bland annat det hälsosamma hemmakontoret och pofessor Micael Dahlen utlovar ”några ord om lycka och hälsa”.

– För många har året inneburit att deras rutiner i arbetslivet brutits. Det innebär risker och en ökad belastning som kan gå ut över hälsan. Vi måste hjälpas åt att etablera nya hållbara rutiner i den digitala arbetsvardagen, säger Sofi Vilahamn.

Essity har under coronapandemin bidragit till samhället genom att förbättra hygienstandarden med sina hygienlösningar. Under våren ställdes även delar av företagets produktion om för att tillverka munskydd till vården.

– Genom att öppna upp vår hälsovecka för allmänheten hoppas vi kunna bidra ytterligare. Vi vill dela med oss av kunskap och verktyg för ett hållbart arbetsliv som förhoppningsvis kan göra människors vardag lite hälsosammare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.219