23948sdkhjf

Nytt och växtbaserat från Clemondo

Snart släpps Liv Greenium – Clemondos nya rengöringsprodukter med maximal miljöhänsyn.

Clemondo står i startgroparna med en helt ny produktlinje. Liv Greenium planeras komma på marknaden i början av nästa år och är helt baserad på hållbara, vegetabiliska och förnyelsebara råvaror. Samtliga produkter kommer att vara svanenmärkta och ligger just nu inne för registrering.

 Vårt mål har varit att ta bort petroleumbaserade råvaror och tensider och några av de råvaror vi valt att använda produceras genom till exempel fermentering, förklarar Eva Ärlebo, affärsområdeschef på Clemondo. 

Produktserien innehåller allrent, grovrent, vanlig såpa och stensåpa, en sur och en alkalisk badrumsrengöring samt ett rengöringsmedel för skurmaskin. Samtliga är biologiskt nedbrytbara. 

– Vi har mätt rengöringseffektivitet på några av produkterna och kan konstatera i labb att alla testade är mer effektiva än en vanlig produkt. Greenium allrent är till exempel 25 procent mer effektiv än ’’vanlig’’ allrent på marknaden, menar Eva Ärlebo. 

Clemondo har medvetet tagit fram så få produkter som möjligt men ändå lyckats täcka in alla behov.  

– Det finns alltid en risk när man köper in många olika medel att bara ett fåtal använda i slutänden. Resten blir ståendes och vi vill om möjligt undvika spill. 

Med introduktionen av Liv Greenium kommer några befintliga produkter fasas ut, allt enligt Clemondos må att nå nollbarhet – det vill säga noll utsläpp i luft, mark och vatten och noll negativ påverkan av arbetsmiljön. 

Liv Greenium har utvecklats i Clemondos egna laboratorier i Lammhult och Helsingborg av företagets utvecklingsteam med tekniske chefen Magnus Winroth i spetsen. Produktionen kommer att ske i den egna fabriken i Helsingborg. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078