23948sdkhjf

Tio månaders leveranstid på skyddshandskar

Det råder fortsatt stor brist på skyddsutrustning enligt Statens inköpscentral.

Tillgången på munskydd, halvmasker, engångskläder, handsprit och engångshandskar är fortfarande långt ifrån i närheten av den efterfrågan som finns. Det råder även brist på vissa råvaror som behövs för att tillverka flera produkter, vilket påverkar priserna.

 

Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet rapporterar att Procurator, som är leverantör på ramavtalet för hygien- och städprodukter, haft stora problem med leveranser av skydds- och engångshandskar och just nu har 9-10 månaders leveranstid på skyddshandskar.

Gällande munskydd och halvmasker är tillgången begränsad. Procurator inväntar vissa leveranser under hösten och söker möjligheter till stödköp för att möta efterfrågan. Även skyddsglasöson, engångskläder, -förkläden och -mössor är bristvara. Vissa inleveranser väntas under hösten men tillgången på korttidsdräkter förväntas inte förbättras förrän 2021. Tillgången på handsprit har förbättrats då stora inleveranser nyligen inkommit.

Statens Inköpscentral uppmanar myndigheter att vid akuta behov gå utanför ramavtalet och om möjligt köpa vissa produkter från andra leverantörer.

Inköpscentralen har också beslutat att ett visst sortiment av avtalade skyddshandskar ska utgå ur det avtalade sortimentet, tillfälligt, från och med 1 september 2020 till dess att Procurator åter kan leverera till avtalade priser och kvalitet. Myndigheter som har innestående order på dessa produkter har rätt att makulera dem. En lista över vilka produkter det gäller finns på avropa.se.

En ny upphandling av ramavtal för hygien- och städprodukter påbörjas sannolikt under hösten 2020.

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11