23948sdkhjf

Bortstädad konstkupp

Brittiska konstnären Banksy gjorde ett oväntat nedslag i Londons tunnelbana i juli. Något som inte uppskattades av ansvarigt renhållningsföretag.

Den 14 juli dök världens mest kända, tillika mest okända (eftersom ingen vet vem som ligger bakom signaturen) gatukonstnär, Banksy, upp i Londons tunnelbana med sitt signum: sprayburkar och stenciler.

I alla fall tros det vara konstnären himself som filmats, iklädd mask och städoverall, i en tunnelbanevagn där han spraymålar råttor som nyser, bär ansiktsmask eller håller i en flaska handsprit.

Transport for Londons städpatrull behandlade dock konstverket som all annan graffitti – med nolltolerans. När filmen publicerades på Banksys instagramkonto var målningarna redan borta. Enligt BBC var saneringspersonalen ovetande om vem som stod bakom graffittin.

Banksy visade för övrigt engagemang i pandemin redan i maj när han skänkte ett konstverk till Southampton General hospital. Tavlan föreställer en pojke som leker med sin nya actionhjälte, en sjuksköterska med hjälte-cape och ansiktsmask, medan Läderlappen och Spindelmannen förpassats till papperskorgen.

Sjukhusets konstverk, Game changer, kommer att auktioneras ut så småningom och beräknas inbringa minst 50 miljoner kronor.

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125