23948sdkhjf

Ny styrelseordförande i MIAB

Städ- och facilitykoncernen MIAB tar in en extern, ny styrelseordförande.

Lennart Robertsson är ny ordförande i MIAB-koncernens styrelse från och med 12 juni 2020.

Han är styrelseordförande i norska Colosseum Man Holding AS, vice styrelseordförande i finska United Bankers AB (publ) samt ledamot i Admentum ABs styrelse.

Tidigare roller innefattar bland annat uppdrag som styrelseordförande i Skandinaviska Bensin din-X AB, IVF Sverige och Smiling Faces, samt styrelseuppdrag i RCO Holding, Schneidler Grafiska och Network Automation. Robertsson har tidigare också ingått i koncernledningen för Assa Abloy som regiondirektör Asien, samt haft ledande operativa positioner inom Statoilkoncernen.

– Jag är otroligt glad och stolt över att Lennart tackat ja till att tillträda som vår första externa ordförande i styrelsen för MIAB-koncernen, säger vd Richard Toppar.

– Vi ser en stor efterfrågan på våra tjänster inom städ och facility services och siktar på en fortsatt stabil tillväxt inom både MIAB och N-Clean, där Lennarts gedigna erfarenhet av styrelse och ledning inom ett brett spektrum av olika branscher och marknader blir en enorm tillgång. Lennarts djupa insikter i entreprenörsdriven verksamhet på både lokal och internationell nivå matchar dessutom MIABs affärsmodell och expansionsmål väldigt väl, och vi ser ljust på framtiden!

För att ytterligare stärka upp kapacitet rekryterar vi nu också en försäljnings- och marknadschef på koncernnivå samt ytterligare en regionchef för Stockholmsområdet.

Lennart Robertsson ersätter Marie Nerg, som efter ett flertal år som styrelseordförande och vd kvarstår i styrelsen som ledamot samt ägare i koncernen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.064