23948sdkhjf

Allianceplus i rekonstruktion – igen

Städföretaget Allianceplus har än en gång försatts i rekonstruktion, den här gången på grund av coronakrisen.

Företaget, med huvudkontor i Solna, har drabbats hårt av coronakrisen eftersom flera av företagets största kunder finns inom den krisdrabbade hotellbranschen. Allianceplus har även kunder inom resor och handeln, som också har drabbats hårt av nedgången.

Rekonstruktionen beviljades förra veckan av Solna tingsrätt.

– Rekonstruktionen görs för att kunna genomföra förändringar i verksamheten tillräckligt snabbt och med lägre omställningskostnader. Som för många andra verksamheter handlar det om att överleva den här perioden, säger företagets vd Dalia Ramzi i ett pressmeddelande.

– Mot bakgrund av den osäkerhet som finns om när en vändning kommer, ser vi att de åtgärder som vi hittills har genomfört tyvärr inte räcker. Hittills har samtliga 180 medarbetare inom hotellsegmentet sagts upp. Vi har därför ansökt om och beviljats företagsrekonstruktion av Solna tingsrätt, säger ekonomichef Christopher Diaz.

Det är andra gången på drygt ett år som Allianceplus genomgår en rekonstruktion.

Den förra rekonstruktionen inleddes i november 2018 sedan företaget förlorat flera kunder och börjat gå med förlust. Rekonstruktionen tog den gången omkring ett halvår och innebar bland annat att företaget avvecklade sin verksamhet på omkring 25 olika orter runt om i Sverige.

Allianceplus ägs av danska Allianceplus Holding AS, som i maj 2012 köpte Miljöteamet i Örebro av dåvarande ägarna, syskonen Tomas och Karin Östgren, som tillsammans med sin far Ulf Östgren byggt upp företaget sedan 1991. Företaget hade vid försäljningen omkring 1700 anställda runt om i Sverige.

Företaget har i dag omkring 1000 anställda.

Enligt Svenskt Näringsliv genomförs omkring 200 rekonstruktioner under ett normalt år.

Hittills i år, efter drygt fyra månader, är antalet redan uppe i 170. De 170 företagen sysselsätter drygt 5700 personer. Enligt samma källa lyckas omkring 25 procent av rekonstruktionerna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109