23948sdkhjf

Sodexo lanserar stödprogram

Sodexo lanserar stödprogram för medarbetare i driften med anledning av COVID-19-krisen.

– Vi är extremt stolta över våra medarbetare som gör ett utmärkt jobb, ofta under svåra omständigheter och på utsatta platser inom driften. Vi är också fullt medvetna om hur medarbetare påverkas av korttidspermitteringar på grund krisen. För att visa uppskattning för det engagemang och den professionalism som finns bland våra medarbetare i driften, lanserar vi ett nordiskt stödprogram som en fortsättning på Sodexokoncernens globala stödprogram som nyligen lanserats, säger Peter Mellin, vd, Sodexo AB.

Det globala stödprogrammet omfattar 30 miljoner euro, som kommer från att Sodexos 200 högsta chefer världen över har avstått från en del av sin ersättning för att stödja programmet.

Sodexos nordiska stödprogram finansieras av de 47 högsta ledarna i Norden, som avstår från en del av sin ersättning under innevarande räkenskapsår. Stödet kommer att uppgå till 1 miljon euro och riktar sig till de medarbetare inom driften som utför sina jobb i de mest utsatta miljöerna och de medarbetare som så småningom återvänder till jobbet på företagets allra mest kritiska uppdrag, när verksamheterna kommer igång igen efter att ha varit nedstängda under en tid.

– Med det nordiska stödprogrammet vill ledningen uttrycka sin djupa uppskattning till medarbetarna inom driften och bidra till att lindra en del av den ekonomiska, sociala och mentala stress som den här aldrig tidigare upplevda krisen för med sig. Initiativet speglar Sodexos grundläggande värderingar laganda, serviceanda och utveckling, säger Peter Mellin.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.08