23948sdkhjf

Nytt Rut-rekord innan Corona-kris

Timewaves rutbarometer rapporterar en markant ökning av avbokningar hos hemserviceföretagen från mitten av mars.

De goda nyheterna är att Rut-branschen aldrig har stått så stark som den gjorde innan Covid-19 slog ned i Sverige, rapporterar Timewave.

Ny statistik visar att ökningen av professionell hemservice var 13% under första kvartalet 2020. Och ökningen i mars var hela 21% jämfört med samma period 2020 (mycket beroende på säsongstjänsten trädgård).

Den dåliga nyheten är att dessa siffror är baserade på rutavdraget. Eftersom det får göras först efter att tjänsteleverantören har utfört tjänsten och slutkunden har betalat fakturan så märks inte Corona-krisen ännu i dessa siffror.

Men den märks hos företagen. Timewave kan se den aggregerad i sitt affärssystem TimeWave som omsätter 3 miljarder. Det har varit en markant ökning av avbokningar (och ombokningar) från mitten på mars. Och det var och är kaos hos många av tjänsteföretagen. Flera av de mindre tjänsteföretagen är nu på väg mot konkurs.

De företag som arbetar med timbank har kunnat mildra de närliggande effekterna, och vissa av företagen har också varit snabba med att erbjuda olika saneringstjänster. Men alla påverkas negativt och det är en kraftig inbromsning av beställningar, kommenterar Göran Gustafsson, vd, Timewave.

Länk till Rutbarometern, främst baserad på Skatteverkets statistik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064