23948sdkhjf

Ska skapa SBS nya auktorisation

Städbranschen Sverige meddelar att konsultföretaget Ensucon har fått uppdraget att skapa organisationens nya auktorisation.

För knappt ett år sedan, på årsmötet i maj 2019, beslöts att arbetet med att ta fram en ny auktorisation skulle påbörjas – i ett nytt bolag Städbranschen Sverige Auktorisation AB.

I samarbete med konsultföretaget Ensucon AB, som senast medverkat i arbetet med att ta fram auktorisationen för Tvätteriförbundet i Sverige, ska en auktorisation byggas upp. Ensucon kommer att utveckla arbetet avseende strukturer och framtida kontroller.

– Ensucon kommer också att kunna erbjuda medlemmar konsultstöd vid införandet av auktorisationen, bl a i form av utbildning och auktorisationskontroller ute i verksamheten, säger Matthias Lindholm.

Under våren 2020 kommer SBS och Ensucon att kontakta verksamheter runt om i landet, både medlemmar och andra, för att höra hur deras vardag skulle kunna förstärkas genom Städbranschen Sverige Auktorisation.

– Ambitionen är att ta tillvara på den kunskap som redan finns i branschen och förädla den för verksamheternas struktur och uppbyggnad. Givetvis har vi redan gjort ett stort arbete utifrån erfarenheter som finns, men vi ser ett stort värde i att involvera befintliga verksamheter i arbetet för att finjustera innan vi startar upp, säger Matthias Lindholm.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062