23948sdkhjf

Berendsen köper Entrémattor

Berendsen Textil Service förvärvar Carpeting Entrémattor i Stockholm.

Med förvärvet stärker Berendsen sin position i Stockholmsområdet och inom mattsegmentet i Sverige.

Läs också: Berendsen satsar på textilåtervinning

– Carpetings verksamhet passar perfekt in i vår portfölj. Vi har redan många gemensamma nämnare och vi ser många intressanta synergier i förvärvet. Vi ser ytterligare potential i Stockholmsområdet och förvärvet av Carpeting är ett viktigt led i att möta de ökande volymerna i regionen, säger Johanna Persson, vd för Berendsen i ett pressmeddelande.

Carpeting Entrémattor i Stockholm AB är ett familjeföretag som startade 1979 med inriktning på uthyrning av entré- och logomattor med tvätt- och bytesservice. Sedan dess har företaget utvecklats till ett av Sveriges ledande företag inom branschen.

– Jag är övertygad om att Berendsen kommer att bli en bra och stabil ägare, kommenterar Peter Meltzer, som från den 1 mars 2019 överlåter sitt företag Carpeting AB till Berendsen. Med nära 40 års erfarenhet har vi vunnit kundernas förtroende. Jag känner väl till Berendsen och vet att de delar vår syn på att alltid fokusera på god service och hög kvalitet. De kommer att förvalta våra kunders förtroende på bästa sätt.

Berendsen Textil Service omsatte över 2 miljarder kronor 2018. Företaget sysselsätter 1300 personer i Sverige inom områdena Mattor, Cleanroom, Hotell & Restaurang, Vård, Workwear och Washroom. Bolaget ägs av franska, börsnoterade Elis.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125