23948sdkhjf

Investerar 20 miljoner i nya reningsverk

Under hösten 2019 fortsätter Berendsen satsa på miljön och installerar tre nya reningsverk på tvätterierna i Hofors, Huddinge och Huskvarna.

Investeringen, runt 20 miljoner kronor, görs i samarbete med Norlex, specialister på system för rening av avloppsvatten.

– Som marknadsledande vill vi ta ett större hållbarhetsansvar och gå före, bland annat genom investeringar i ny teknik, säger Johanna Persson, vd Berendsen Sverige.

Projekt som startar nu, är en del av Berendsens omfattande planer på VA-sidan. Förutom att höja kapaciteten på anläggningarna, uppgraderas reningsprocesserna för att klara högre krav.

Under 2018 byggdes nya reningsverk på Berendsens anläggningar i Helsingborg, Umeå och Sundsvall. Anläggningarna reducerar utsläppen av bland annat tungmetaller, som yrkeskläder ofta bär med sig, med upp till 96 procent.


– Vi vill sätta den högsta standarden för hur företag, i och utanför vår bransch, hanterar sina utsläpp. Kraven ökar från kommunerna, från kunder och allmänhet och vår ambition är att alltid ligga steget före, säger Johanna Persson.

Berendsen tvättar bland annat arbetskläder till verkstadsindustrin, där kläderna som passerar tvätterierna kan vara förorenade med bland annat tungmetaller som bly, kadmium och kvicksilver.

– Det kan vara frestande att tvätta sina arbetskläder hemma men många tänker inte på att miljöfarliga ämnen då riskerar att hamna direkt i det kommunala avloppsvattnet. Genom reningsverken som finns på våra tvätterier, minimeras utsläppen av dessa ämnen och vi tar hand om dem på ett säkert sätt, kommenterar Johanna Persson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.203