23948sdkhjf

Miab tilldöms skadestånd

Nu har tvisten mellan Malmö kommun och Miab Facility Services fått sin rättsliga upplösning. Tingsrätten slår fast att Miabs städning av 93 förskolor i Malmö visserligen var undermålig, men inte tillräckligt dålig för att kommunen ge kommunen rätt att häva avtalet.

Nu tvingas Malmö kommun att betala ett skadestånd på två miljoner kronor till Miab för obetalda fakturor, rapporterar Lokaltidningen. 

Miab har städat förskolorna sedan januari 2016 och klagomålen på städkvaliteten kom nästan direkt eftet uppstarten. Enligt vad Rent redan rapporterat om anser Miab att Malmös förskoleförvaltning var fientligt inställd redan från början och klagade innan uppstarten ens var klar.

När städningen, trots klagomålen, inte blev bättre hävde kommunen avtalet, vilket Miab ansåg var obefogat och yrkade på skadestånd. Till det har också tillkommit ett skadeståndskrav på obetalda fakturor. 

Rätten anser att kommunen inte hade rätt att häva avtalet, men att Miab å andra sidan vunnit avtalet till ett så lågt pris att företaget omöjligt kunnat göra någon vinst. Alltså anses Miab inte ha lidit någon ekonomisk skada och nekas skadestånd.

Däremot tilldöms företaget alltså ett skadestånd på drygt två miljoner kronor för de fakturor som Malmö kommun inte betalat. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078