23948sdkhjf

Städbolag stämmer Malmö kommun

Miab/NCA Facility Services stämmer Malmö kommun på 4,8 miljoner kronor för i förtid hävda kontrakt. Kommunen anser dock att företaget inte skött städningen enligt avtal.

Vid förra årsskiftet startade Miab NCA Facility Services städuppdraget för 93 förskolor i Malmö. Redan två veckor efter uppstarten hotade förskoleförvaltningen med att häva de fyra avtal som gällde städningen av förskolorna, skriver Skånska Dagbladet.

Miab NCA Facility Services hävdar å sin sida att Malmös förskoleförvaltning var fientligt inställd redan från början. Exempelvis ska de ha klagat på uppstarten bara några dagar efter att avtalen trädde i kraft.

Företaget anser att det handlar om en obefogad avtalshävning och kräver kommunen på drygt 2,5 miljoner kronor för skadan de brutna avtalen innebär och på 2,3 miljoner för utfört arbete som företaget ännu inte fått betalt för.

Tobias Blomqvist, chef för enheten fysiskt stöd på förskoleförvaltningen, säger till Skånska Dagbladet att de ställer höga krav och är mycket noga med uppföljningen av avtalen. Han framhåller att städningen inte varit bra, trots flera påpekanden.

I somras fick ett annat städbolag ta över städningen i väntan på en ny upphandling.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079