23948sdkhjf

Växjö sade nej till ISS krav på 800 000 i extra pengar

ISS begärde 800 000 kronor i extra ersättning från Växjö kommun för viss utökad skolstädning. Men kommunen vill inte ta den extranotan och anser att den extra städinsatsen ryms i det avtal man kommit överens om. Enligt kommunens upphandlingschef är oenigheten kring extrastädningen dock på väg att lösas i samförstånd.
Efter massiv kritik om illa städade skolor i Växjö satte entreprenören (ISS) in extra städtimmar för att göra fint. Men molaget skickade sedan en nota till kommunen på 800 000 kronor i begärd extraersättning.

Några sådanapengar får dock inte ISS, rapporterar SR P4 Kronoberg
– Svaret är nej, den städning vi kommit överens om ska rymmas inom den upphandling som gjorts tidigare, säger Växjö kommuns upphandlingschef David Braic.

Braic tillägger att han har gott hopp om att städningen - i fortsättningen - kommer att uppfylla de krav som ställts i avtalet och som omfattar 44 skolor och förskolor i kommunen.

– I stora upphandlingar och avtal är det inte alltid lätt att lösa allt till hundra procent. Men nu tycker jag att vi är på god väg och kan stryka ett streck över de tidigare problemen. 80 procent av kunderna har också sagt att de är nöjda nu i en nöjdhetsbarometer, så jag hoppas att det här kommer att lösa sig nu.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079