23948sdkhjf

Kliver in i snabbväxarens styrelse

Coors tidigare vd blir styrelseordförande i Hjo Installation.

Consolis vd Mikael Stöhr är ny styrelseordförande och Lisa Åberg ny styrelseledamot i Hjo Installations styrelse. Lisa Åberg har ett längre förflutet på McKinsey, där hon fokuserade på industrisektorn och den gröna omställningen och beskrivs ha gedigna kunskaper inom hållbarhet.

– Vi är glada över att få med oss båda Mikael och Lisa i den pågående tillväxtresa som bolaget befinner sig i. Både två har djup branschkunskap inom olika områden och passar bra in med vår kultur och vision, vilket kommer att vara väldigt värdefullt för oss i vår nästa fas, säger Christoffer Olbrich, Koncernchef för Hjo Installation.

Hjo Installation, grundat 2019 och med huvudkontor i Hjo, har haft en stark tillväxt de senaste tre åren och har genomfört cirka 60 förvärv. Bolaget har över 1 300 anställda och är numera en av de ledande aktörerna inom hållbara installationstjänster för el, VVS och ventilation i Sverige.

I augusti i fjol blev Nordic Capital största ägare i bolaget, med syfte att stödja bolagets tillväxtplaner.

– Hjo Installation har en stark position på marknaden, och med stödet från Nordic Capital har bolaget en betydande möjlighet att fortsätta växa och ta marknadsandelar. Jag ser fram emot att få fortsätta förvalta det som bolaget har byggt upp och samtidigt kunna använda min erfarenhet och expertis för de unika utmaningarna och möjligheterna som finns inom energioptimering för el, VVS och ventilation, säger Mikael Stöhr, styrelseordförande för Hjo Installation.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063