23948sdkhjf

ISS fortsätter leverera till Öresundstågen

Det blir ISS som tar hand om det dagliga underhållet av Öresundstågen. Veolia Transport har valt ISS som tjänsteleverantör till ett hundratal Öresundståg, som trafikerar södra Sverige och Danmark. Avtalet värderas till över 40 miljoner kronor om året.
ISS, som har lång erfarenhet som tjänsteleverantör till transportsektorn, har hittills utfört samma leverans på uppdrag av DSB. Veolia Transport har nu övertagit driften av Öresundstågen, vilket innebär att ISS fortsätter som tjänsteleverantör enligt ett nyligen tecknat avtal med Veolia Transport.

Åtagandet gäller för hela 2012 och så länge som Veolia Transport har i uppdrag att vara operatör för Öresundstågen, under förutsättning att vissa krav avseende kvalitet och effektiviseringar uppnås för de tjänster som levereras.

I det dagliga underhållet ingår att rengöra tågen både invändigt och på utsidan. Men i uppdraget ingår också tjänster såsom växling, klotterborttagning och olyckssanering.

– Vi är mycket stolta över att vi fått förtroendet av Veolia Transport att ansvara för det dagliga underhållet på Öresundstågen. Veolia Transports ambition att hålla en hög servicenivå är också vårt mål, säger Filip Truedsson, affärsområdeschef ISS.

– ISS har i konkurrens erbjudit den bästa helhetslösningen för de tjänster vi har efterfrågat, säger Daniel Widstrand, inköpschef Veolia Transport.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063