23948sdkhjf

Nordrest siktar på notering – plockar in 300 miljoner

Foodservice-bolaget Nordrest siktar på att notera sig på First North Growth Market och vill i samband med det plocka in runt 300 miljoner kronor, framgår det av ett pressmeddelande.

Bolaget vill genomföra noteringen under det andra kvartalet. Nordrest har fått klartecken från Nasdaq kring att de uppfyller villkoren.

Under 20223 omsatte Nordrest 1 770 miljoner kronor (1 206,7 miljoner under 2022) med ett ebitda-resultat om 174 miljoner kronor (73,9).

Enligt Nordrest kommer en notering främja företagets utveckling samt expandera deras verksamhet.

”Vår agenda för fortsatt tillväxt, både organiskt och genom potentiella förvärv, tillsammans med en engagerad och incitamentdriven ledningsgrupp, positionerar Nordrest väl för att skapa värde för våra aktieägare”, säger vd, grundare och huvudägare Thomas Dahlstedt i en kommentar.

Nordrests finansiella mål på medellång sikt är en organisk omsättningstillväxt som är högre än 10 procent samt ett ebita-resultat om om 8-10 procent. Skuldsättningen ska ligga på 2,0x av ebitda.

Utdelningen ska motsvara en utdelningsandel på mer än 50 procent av vinsten efter skatt, med reservation för större förvärv, skriver bolaget.

Bland investerarna finns investeringsbolaget Arbona som kommer ta en corner i bolaget genom att investera 50 miljoner kronor.

”Vi ser Nordrest som en mycket intressant investering, deras affärsmodell innebär relativt stabila och förutsägbara intäkter och låg kapitalbindning”, säger Arbonas vd Martin Zetterström.

Andra cornerstone-investerare är Roosgruppen, Salénia, och Triega som tillsammans med Arbona kommer investera ett totalt belopp om 150 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063