23948sdkhjf

Region polisanmäler städbolag efter leverantörsuppföljning

Region Västerbotten polisanmäler städföretag efter att misstänkta oegentligheter framkommit i samband med en fördjupad leverantörsuppföljning av städtjänster i Skellefteå.

Bakgrunden ska enligt ett pressmeddelande vara att misstänkta oegentligheter och oklarheter kring företagets styrning och ägande, något som ska ha uppdagats i samband med fördjupad kontroll och granskning efter upprepade brister i städningen. 

Region Västerbotten ska nu ha sagt upp avtalet med leverantören samt haft kontakt med brottsbekämpande myndigheter.

– Vi ser allvarligt på att det finns indikationer på att oegentligheter kan ha förekommit. Därför gör vi nu en polisanmälan och överlämnar till polismyndigheten att utreda ärendet, säger Johan Gammelgård, digitaliserings- och servicedirektör i en kommentar.

Enligt Sveriges Radio ska det handla om ett städföretag som levererat lokalvård till hälsocentraler i Skellefteåområdet.

Just nu råder förundersökningssekretess med anledning av polisanmälan vilket gör att regionen inte kommenterar ärendet vidare. Region Västerbotten bildar även en samordningsfunktion med representanter från bland annat inköp, upphandling, juridik och säkerhet för att öka uppmärksamheten och stärka kompetensen i regionen.

– Region Västerbotten hanterar mycket pengar som ska göra nytta för välfärden och inte riskera att hamna på fel ställen, säger Tommy Svensson, regiondirektör i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078