23948sdkhjf

Startar lärlingsprogram för fastighetsskötare

Stockholms Kooperativa Bostadsförening, SKB, har lanserat SKB Academy och ska fram till  sista december 2024 utbilda unga till fastighetsskötare genom att  kombinera praktiskt arbete med teori. Arbetsuppgifterna för lärlingarna, som uppbär lärlingslön under utbildningsperioden, omfattar trädgårdsskötsel, städning och löpande reparationer, samt skötsel av inre och yttre miljö. Arbetet sker i olika kvarter och initialt har fyra ungdomar anställts.

– Idén om SKB föddes för över hundra år sedan, ur viljan att tillsammans skapa ett bättre boende. Nu skapar vi ytterligare möjligheter till att, på ett hållbart sätt, bidra till en fortsatt växande region. Precis då som nu ser vi ett behov av att rekrytera, och i detta fall behövs en större bredd i ålder på fastighetsskötare. Detta är vårt sätt att bidra och ger unga personer en chans att lära sig yrket, säger Monika Gröning, chef förvaltare och boendeservice på SKB.

Till uppdraget som arbetsledare och ledare för lärlingsprogrammet har Erik Aahtila, fastighetsskötare, rekryterats.

– Vi ska anställa fyra ungdomar på lärlingsavtal och de ska tillsammans med mig utgöra vår första SKB Academy. Gruppen ska också kunna hoppa in i det dagliga arbetet på SKB och kunna schemaläggas i olika kvarter en kortare tid, när behov uppstår. Alla våra sommarjobbare har också fått information om möjligheten att söka, förklarar Erik Aahtila, arbetsledare för SKB Academy.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079