23948sdkhjf

Ny projektdirektör till Akademiska Hus

Ali Ranji har rekryterats till statliga fastighetsbolaget Akademiska Hus och posten som ny projektdirektör. Han kommer närmast från fastighetsbolaget Fabege och rollen som chef för produktion stadsdel. Han har även ett förflutet från ledande positioner inom bland andra bolag som Vasakronan.

– Det känns väldigt bra med rekryteringen av Ali. Jag är övertygad om att han bland annat kommer att bidra med sin erfarenhet av att proaktivt arbeta för starka och positiva kundrelationer. Ali har också stor erfarenhet av och kloka tankar kring att samarbeta med förvaltning, utveckling, uthyrning och drift, vilket kommer att hjälpa oss när vi nu ska fördjupa samverkan mellan våra linjeenheter, säger Caroline Arehult, vd på Akademiska Hus.

Akademiska Hus har högt uppsatta klimatmål och ska vara klimatneutrala i hela värdekedjan till år 2035. För att nå målet verkar bolaget för ett mer effektivt nyttjande av det befintliga fastighetsbeståndet och ser inte nybyggnation som ett förstahandsval, heter det i ett pressmeddelande. Det innefattar även andra cirkulära processer, bland annat återbruk av material med hög klimatpåverkan.

– Det är med stor glädje och förväntan jag tar mig an denna spännande roll. Akademiska Hus har med sin storlek och samhällsroll ett stort ansvar att gå i bräschen och visa vägen till klimatsmart byggande och förvaltande. Det är en resa som redan påbörjats med en klar och tydlig vision och jag är övertygad om att Akademiska Hus kommer att nå målet med all den fina samlade kompetens som finns i bolaget, säger Ali Ranji.

Ali Ranji tillträder den 1 november 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.281