23948sdkhjf

Städarna i nya händer – ska ingå i samma bolagsgrupp som Hemfrid

Investeringsbolaget som i fjol förvärvade en majoritetspost i Hemfrid har köpt Städarna.

Hemservicebolaget Städarna har förvärvats av investmentbolaget Fidelio Capital, det skriver Breakit som tagit del av handlingar från Konkurrensverket. Enligt tidningen förvärvar Fidelio hela koncernen, men grundarna ”förblir stora ägare i den gemensamma gruppen”.

Förvärvet ska ha skett i mitten av augusti och enligt Breakit framgår det i handlingarna att “Fidelio Capital II AB har den 11 augusti 2022 anmält förvärv av ensam kontroll över Städarna Sverige AB”.

Konkurrensverket ska ha lämnat affären utan åtgärder.

Förvärvet bekräftas också till tidningen av investmentbolaget och Tjoffe Sjögren som till Breakit uppger att han inte ser det som att grundarna säljer utan snarare ”kliver in i något större” och att de fortsatt kommer att vara delägare i bolaget framåt.

I våras skiftade bolaget vd då vice vd Lukaz Berg tog över som koncernchef medan tidigare vd Tjoffe Sjögren har klivit in i en mer strategisk roll.

“Jag och mina tre partners, Ulrik Holman, Lukaz Berg och Filip Printzell, är fortsatt med på resan. Vi har varit sjukt kräsna kring vem vi vill jobba med, och rent tekniskt så återinvesterar vi i bolaget. Resan har bara börjat”, uppger Tjoffe Sjögren i ett mejl till tidningen.

Städarna omsatte 280 miljoner kronor och redovisade ett resultat om 23,4 miljoner kronor i fjol.

”Städarna är ett vinnande bolag i en spännande och viktig framtidsbransch som hjälper människor till en enklare vardag. Städarna kommer att ingå i samma bolagsgrupp som bland annat Hemfrid och som långsiktig huvudägare ser vi fram emot att stötta bolagen på dess fortsatta tillväxtresor”, säger Hampus Tunhammar, director på Fidelio, i en kommentar till Breakit.

Någon köpesumma kommuniceras inte.

Städarna Sverige grundades 2009 i Norrköping och hemservicebolaget har i dag cirka 800 medarbetare och koncernen är verksam på 25 orter i Mellansverige och har en målsättning om att bli rikstäckande. Verksamheten är en koncern med lokala dotterbolag som delägs tillsammans med en lokal vd på respektive ort.

Förvärvet är inte det första för Fidelio Capital inom hemservicesektorn då investeringsbolaget förvärvade majoriteten av Städarnas konkurrent Hemfrid i augusti i fjol och i samband med att tidigare delägaren Skirner AB lämnade.

– Hemfrid är en klar ledare i en spännande och viktig framtidsbransch som hjälper människor till en enklare vardag samtidigt som man skapar många arbetstillfällen. Hemfrid kommer fortsatt att vara en pionjär i branschen och som ny, långsiktig, ägare ser vi fram emot att stötta bolaget på en accelererad tillväxtresa, sa Gabriel Fitzgerald vd på Fidelio Capital då.

Fidelio är ett investmentbolag som startades 2010 och i portföljen finns även bolag som modemärket NN07 och skönhetsbolaget Lyko.

Hemfrid 730 miljoner kronor under 2020, då med ett resultat på 53,6 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078