23948sdkhjf

Städarna satsar på cykelparad

Från den 1 september har Städarna i Motala bestämt sig för att halvera sin miljöpåverkan genom att byta ut minst hälften av sina bilresor mot bl a elcyklar.

Idén väcktes från Städarna i Motalas vd Filip Printzell och arbetsledare Anna Danckwardt-Lillieström som har följt miljödebatten i media där bland annat den 16-årige Greta Thunberg har varit framträdande. Båda såg en möjlighet att minska bolagets miljöpåverkan samtidigt som de kan erbjuda jobb till fler medarbetare som saknar körkort.

Vi är i en bransch där bil och körkort anses nödvändigt. Vi vill sticka ut hakan och säga att det inte stämmer. Det är snarare en tid- och kostnadsfråga. Vi har insett att vi kan halvera vårt utsläpp av fossila bränslen redan från 1 september bara vi lägger tid på en hållbar planering. Det är givetvis en satsning som kommer kosta både mycket tid och pengar men vi vill visa att alla kan göra något, kommenterar Filip Printzell.

Projektet är i full gång och den 24 augusti genomför bolaget en miljöparad från Stora torget i Motala till Råssnäs badplats där näringslivet, allmänheten och kommunen är inbjudna. Det handlar om att göra ett statement för att inspirera fler bolag till att göra något för miljön. Även Greta Thunberg har fått en inbjudan till paraden.

Städarna i Motala grundades 2016 och är nu stans största hemservicebolag med ca 30 medarbetare. Lika många anställda finns i dotterbolaget i Tranås som bedriver hemtjänst på uppdrag av kommunen. Städarna i Motala ingår i koncernen Städarna Sverige AB.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063