23948sdkhjf

Textilia förvärvar tvätteri i Umeå

Knyter ytterligare ett tvätteri till det nya affärsområdet.

I slutet av februari i år aviserade Textilia att aktören skapar ett nytt samlat affärsområde, Textilia Horeca, för att möta behoven och erbjuda en skräddarsydd textilservice för hotell, restaurang och catering.

 

Sedan tidigare finns specialiserade tvätterier i Malmö och Göteborg och nu utökas affärsområdet med ett tvätteri i Norrland då Textilia förvärvat JD Tvätten som har säte i Umeå.

– Vi är mycket glada över förvärvet av JD Tvätten. Det känns som en riktigt bra matchning då JD Tvätten inte bara förstärker Textilia inom HoReCa-området och bidrar till att utöka vår närvaro med specialiserade tvätterier utan även delar gemensamma värderingar och syn på hållbarhet, säger Patrick Olsson, vd Textilia i en kommentar.

JD Tvätten, certifierad enligt Svanen, har 35 medarbetare och är specialiserade på textilservice för hotell, restaurang och konferensanläggningar.

JD Tvätten har anor från början av 1970-talet då en av medgrundarna Gunnar Larsson jobbade och drev Vilhelmina Tvätten. Under 2007 bildades JD Tvätten i Umeå av Jimmy Åström, Daniel Olofsson och Gunnar Larsson.

De förstnämnda ska arbeta kvar inom verksamheten.

– Det som känns extra glädjande är att vi hittat en bra modell i Textilia som både affärsmässigt och kulturellt liknar JD Tvätten, vilket varit viktigt för oss i processen, säger Daniel Olofsson, medgrundare av JD Tvätten i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.171