23948sdkhjf

Unika produkter som skyddar

Snabb tillväxt för Amabilia Medical som expanderat med flera innovativa premiumprodukter inom Medicare-området.

Amabilia Medical är en global distributör av medicinsk och personlig skyddsutrustning med många kunder över hela världen. Här finns allt från munskydd och innovativa engångshandskar till alkoholfri hand- och ytdesinfektion.

I företagsgruppen som Amabilia Medical ingår i, finns mer än 20 års erfarenhet av produktion, utveckling och logistik i Sverige, Europa och Asien.

Under covid-19-pandemin har affärsområdet Medicare expanderat med flera innovativa premiumprodukter i kategorierna för personlig skyddsutrustning (PPE) och medicinsk utrustning (MD). Företagsgruppen startade därför 2020 ett separat bolag, Amabilia Medical AB, enbart för detta.

– Amabilia Medical har vuxit enormt på kort tid, säger bolagets vd Jonas Dahlgren. Vi är en betrodd och långsiktig leverantör till myndigheter, sjukhus, tandläkare, apotek, städbolag samt flertalet andra företag och branscher, både i Norden och övriga Europa. Bland annat levererar vi handskar och munskydd till fler än 20 kommuner och regioner i Sverige.

Unikt samarbetsavtal

Amabilia Medical fick ett extra lyft i vintras då man skrev på ett unikt samarbetsavtal med världens idag största tillverkare av engångshandskar och PPE, Intco Medical. Det är ett högteknologiskt bolag och medicintekniskt centrum. Bolaget har ett eget oberoende laboratorium och en forsknings- och utvecklingsavdelning, är certifierade enligt ISO 9001 kvalitetsstyrningssystem och ISO 13485 kvalitetssystem för medicintekniska produkter samt innehar över 20 olika patent.

Med flera fabriker i Asien tillverkar Intco årligen över 150 miljarder engångshandskar, vilket motsvarar cirka 100 stora containrar varje dag.

– Med Intco Medical i ryggen får vi fram de absolut mest klassade, högst certifierande och prisvärda PPE-produkter som finns på marknaden, påpekar Jonas Dahlgren.

Han lyfter också fram att man är nordisk distributör åt Hygiene Of Sweden, ett svenskt företag som har en fantastisk innovation sedan flera år, Biopolymer Plus formula. En alkoholfri hand- och ytdesinfektion som bevisat är tre gånger effektivare mot covid-19 och andra virus än alkoholbaserad desinfektion och dessutom långtidsverkande.

– Kliniska studier visar att den även dödar mer än 99,999 procent av alla bakterier. Varför använda exempelvis handsprit och alkohobaserad ytdesinfektion som är extremt korttidsverkande och som förstör både händer, ytor och känslig utrustning när den här produkten finns, undrar Jonas Dahlgren.

Innovativa engångshandskar

Men huvudprodukten som bolaget har i sitt sortiment, är innovativa engångshandskar.

Produktchefen Christian Hoffmann förklarar närmare:
– Vi har flera olika typer av handskar där alla har högsta certifieringsklass och skyddar mot alla typer av virus. Finns bra alternativ i olika prisklasser och som alla fungerar utmärkt för städ- och facilitybranschen.

En stor nyhet som Amabilia Medical nu introducerar är skyddshandskar i nya material som till exempel nitril/vinyl, hybridhandsken Synmax.

– Synmax har en blandning av nitril och vinyl vilken är perfekt för städbranschen. Dessutom är den minst 30 procent billigare. Den har nitrilens skydd, stretch och funktion, men vinylens pris, säger Christian Hoffmann.

– Leveranskapaciteten gör oss unika, fortsätter Christian Hoffmann. När många traditionella leverantörer har problem med leverans har vi alltid stort Intco-lager i Sverige med dagen efter-leverans. Utöver egna inkommande containrar veckovis från Intcos fabriker har vi även access till deras egna lager i Tyskland som tjänar som backup-lager åt oss som distributör.

Synmax – Innovativa nitril/vinyl hybridhandskar 

Synmax – hybridmaterialet är en unik patenterad blandning av nitril och vinyl som tar tillvara båda materialens stora fördelar. Ett utmärkt kompliment eller ersättare till traditionella nitrilhandskar, De uppfyller samma PPE, medicinska och livsmedelsstandards som nitrilhandskar av toppklass, men till cirka 30 procent lägre pris.

Amabilia Medicals fulla Intco-handsksortiment kan hittas hos företagets åf-partners, som till exempel All Office, Kontorsspecial och Kontorsmax. Just nu erbjuder Kontorsmax en 20 procents-kampanj på alla Intcos handskar.

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078