23948sdkhjf

Få torkar händerna

Många är ovetandes om vikten av att torka händerna efter att tvättat dem.

Endast 48 procent tycker att det är viktigt att torka händerna efter att tvättat dem. Det visar en undersökning av företaget Cascades PRO, med drygt 1 000 amerikaner, vilken tidningen ECJ rapporterat om. Målet med rapporten är att kartlägga hur Covid-19 har förändrat amerikanernas uppfattning om handhygien.

Vidare nämns att 15 procent av de tillfrågade skulle torka händerna på sina kläder om det inte fanns några andra torkmöjligheter.

ECJ skriver vidare om ytterligare en studie i ämnet, av lufttorkstillverkaren Dyson. Även här berättas det att 15 procent av de intervjuade torkar händerna på sina kläder om inget annat finns tillgängligt. En fjärdedel skulle låta händerna torka naturligt om varken handtork eller pappershanddukar fanns.

Resultatet upprör Dysons seniormikrobiolog och forskare Dr Salome Giao.

– Det belyser behovet av vidareutbildning om handhygien. Vi vet att fuktiga händer kan överföra upp till 1 000 gånger fler bakterier än torra händer. Och att torka händerna på kläderna kan äventyra handtvättsprocessen. Om kläderna inte är rena tillkommer fler bakterier.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062