23948sdkhjf

Sodexo prisat för social insats

Sigtuna kommun hyllar Sodexo för företagets bidrag till integration.

Sigtuna kommun delar årligen ut priset Social utmärkelse till ett företag som bidragit till att inkludera invånare i kommunen som annars riskerar socialt utanförskap. I år går priset till Sodexo AB - Märsta Administration som fick en prischeck på 10 000 kronor.

Anledningen är att Sodexo, i samarbete med bland andra Etableringslyftet, bidragit till att nyanlända erbjudits arbete i utemiljö och uterum inom Sodexos uppdrag hos SigtunaHem.

Etableringslyftet är ett samverkansprojekt mellan Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner samt Arbetsförmedlingen och Europeiska Socialfonden ESF. Projektet ska skapa möjligheter för nyanlända att snabbare etableras i samhället genom att matcha nyanlända och arbetsgivare.

– Vi har samarbetat med Sodexo i 1,5 år och är mycket nöjda. Sodexo har verkligen visat att kompetens går före språk, det är väldigt roligt att samarbeta med företag som ger nyanlända en chans att visa vad de går för, även om de inte ännu talar så bra svenska. Tack vare att alla talar svenska på företaget har de dessutom bidragit till att de nyanlända medarbetarna fått möjlighet att utveckla språket, säger Annika Nordgren, projektledare för Etableringslyftet.

– Det känns bra att vara med och bidra till de nyanländas etablering på den svenska arbetsmarknaden och samtidigt minska risken för social isolering. Jag uppmanar andra företag att testa. De som vi har tagit emot har varit serviceinriktade och vill verkligen bidra till samhället. Etableringslyftet har varit fantastiska och månar om att det ska fungera smidigt för både arbetsgivare och arbetstagare, säger Henrik Apell, platschef Sodexo på uppdrag av SigtunaHem.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079