23948sdkhjf

Bonas nya vd utsedd

Efter fjorton år lämnar Kerstin Lindell över vd-posten för att själv axla rollen som företagets styrelseordförande.

Den 11 januari tillträder Bonas nya vd, Pontus Cornelius. Han är idag vd och koncernchef på Ernströmgruppen, som utvecklar B2B-företag inom olika nischområden med digitalt och hållbart fokus. Pontus Cornelius har tidigare haft ledande befattningar i små och stora företag och har i många år arbetat och bott i Europa, Asien och USA.

Den nye vd:n är redan väl insatt i Bonas verksamhet och strategier.

– Som medlem i Bonas rådgivande styrelse har jag sedan 2017 haft förmånen att följa Bonas utveckling, tillväxt och starka engagemang för innovation och hållbarhet, säger Pontus Cornelius. Jag ser nu fram emot att tillsammans med Bonas medarbetare, den expertis och positiva kulturen som företaget har, att fortsätta Bonas utvecklingsresa med att innovera branschen i en än mer hållbar riktning.

Om Bona: Bona är ett familjeägt, hållbart drivet företag, grundat 1919, som erbjuder produkter för installation, renovering, underhåll och renoverar av premiumgolv. Bona omsatte 2,8 miljarder kronor 2019 och har verksamhet i drygt 90 länder via 17 dotterbolag, 70 distributörer, 600 anställda och 5 fabriker.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078