23948sdkhjf

Fimpkamp men ingen Finnkamp

Någon Finnkamp blev det inte på Ullevi i år. Däremot genomfördes en Fimpkamp där idrottslag och sommarjobbare rensade Göteborg på 110 000 fimpar.

Den 14 och 15 augusti gick ett tiotal ungdomslag, i samarbete med Göteborgs Stad och Städa Sverige, ut för att jaga fimpar och skräp i Göteborg. Totalt samlades 22 kilo fimpar, vilket motsvarar ett antal av 110 000, och 150 kilo annat skräp in.

– 110 000 är vansinnigt mycket, och då är det ändå bara i delar av stan. Men nu har vi under några timmar gjort en värdefull insats för ett skräpfritt Göteborg, säger Mårten Heslyk, projektledare Städa Sverige till Vårt Göteborg.

– Fimpkampen är ett event med mycket win-win. Genom samarbetet med Städa Sverige stöttar vi den lokala ungdomsidrotten, vilket känns extra viktigt i år med tanke på förlorade inkomster till föreningar, göteborgarna får en vackrare stadsmiljö och vi får ett naturligt forum för att prata nedskräpning med göteborgarna. Vi hoppas och tror att fler vill göra rätt om de känner till fimparnas effekt på miljön, säger Ulrika Barkman, projektledare på park- och naturförvaltningen, i ett pressmeddelande.

Syftet med projektet var inte bara att plocka skräp, utan också att sprida kunskap till göteborgarna om hur nedskräpningen, inte minst fimpar, skadar miljön. 

Medverkande idrottsföreningar var BK Heid, IF Mölndal, Kviberg HK, Lindome Basket, Lindome GIF, Mölndal IBF, Partille IF, SIK Delfin, Utbynäs SK och Öjersjö IF.

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109