23948sdkhjf

UV-ljus och saneringsbås på flygplatser

Den internationella flygplatsen i Indiens huvudstad Delhi, vidtar nya åtgärder som ska stärka passagerarsäkerheten till följd av coronapandemin.

Åtgärderna består i UV-tunnlar för desinfektion av incheckningsterminaler och bagage. Ett mobilt UV-torn för att sanera ytor i terminalområdet; ett system för att desinfektera bagagevagnar för passagerarna och en rad specialmattor för skosanering.

Övervakningskameror ska visa bagaget i realtid när det desinfekteras med hjälp av högintensivt UV-ljus samtidigt som det rullar iväg på bagagebanden.

Handhållna lampor kommer att användas för att sanera bänkytor, datorer och andra apparater. Passagerarna måste passera en matta för att sanera skorna innan de stiger på planet.

Flygplatser världen runt höjer nu kraven på säkerhet i och med coronapandemin. Många temperaturkontroller på alla passagerare. Ansiktsmasker och desinfektionsmedel finns vid alla incheckningsterminaler.

Hong Kongs flygplats hävdar att man är först i världen med att testa ett bås för helkroppssanering. Det ska enligt uppgift bara ta 40 sekunder att döda alla virus och bakterier på passagerarens kläder och kropp.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078