23948sdkhjf

Nominera till arbetsmiljöstipendium!

Har du någon på din arbetsplats som brinner för att du och dina kollegor ska ha en säker och trivsam arbetsmiljö?

Ett skyddsombud eller chef som gör bra insatser, som du litar på, som du kan fråga om det mesta. Nominera till Arbetsmiljöstipendiet 2020!

– Det finns många duktiga, engagerade personer i vårt arbetsliv väl värda att uppmärksamma. De gör ett väldigt viktigt arbete, inte bara genom att skapa en säkrare och hälsosammare arbetsmiljö. Deras arbete är också ett betydelsefullt kitt som håller ihop och påverkar allt från trivseln till företagets effektivitet, säger Maria Schönefeld, vd på Prevent.

Arbetsmiljöstipendiet har delats ut av Prevent sedan 1994. Det går till chefer och skyddsombud som jobbar i privata företag och som aktivt arbetar för att utveckla och förbättra arbetsmiljön.

År 2019 gick Arbetsmiljöstipendiet till Oskar Olsén, platschef på Nytorps Rör i Farsta och Jan Åkesson, it-revisor och huvudskyddsombud på Siemens huvudkontor i Solna. De fick vardera 15 000 kronor.

– De jobbar ju i helt olika verksamheter, men det finns flera intressanta likheter dem emellan. De är engagerade, de driver arbetsmiljöarbetet kontinuerligt, de jobbar med frågorna i vardagen och de finns i moderna komplexa verksamheter där den här typen av personer är extra viktiga, säger Maria Schönefeld.

Sista dag för att nominera en chef eller ett skyddsombud till årets stipendium är 15 maj. Vinnarna utses i början av hösten.

Läs mer om Arbetsmiljöstipendiet och hur du gör för att nominera.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078