23948sdkhjf

Förlänger offshore-avtal med Coor

Coor har levererat facility management-tjänster till fem av Equinors oljeplattformar sedan 2015 och får nu fortsatt förtroende.

Nu har Equinor valt att förlänga avtalet med tre år genom att utlösa optionen i kontraktet. Avtalet har ett årligt värde av knappt 200 MSEK. Förlängningen gäller från 1 juli 2020.

Coor ansvarar för att utföra och utveckla ett antal servicetjänster till Equinors medarbetare som arbetar på bolagets oljeplattformar. Det är bland annat restaurang, lokalvård, logi och reception. Coor har drygt 200 anställda offshore.

– Offshore-leveransen är ett spännande kontrakt, med stort fokus på hälsa och säkerhet i en miljö olik våra andra kontrakt. Att vi på Coor kan driva och utveckla ett sådant kontrakt är ett tydligt bevis för vårt breda kunnande. När Equinor nu väljer att förlänga avtalet befäster vi vår position som marknadsledare inom IFM i både Norge och Norden i stort, säger Mikael Stöhr, vd och koncernchef, Coor i ett pressmeddelande.

Energibolaget Equinor (fram till 2018 Statoil) har 21 000 anställda, i 30 länder. Det är numera börsnoterat med norska staten som majoritetsägare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094