23948sdkhjf

Stor efterfrågan på desinfektion

Att vara säker på att en inomhusmiljö är fri från coronavirus är en prioritet för allt fler. Alla företag som sysslar med sanering och städning går på högvarv, liksom leverantörer av kem och maskiner.

Ett av dem är Byoplanet Scandinavia där Fredrik Skaring, vd, numera är en mycket upptagen man.

– Jag har säkert fått uppåt 100 samtal bara idag, säger han till tidningen Rent.

De som ringer vill veta mer om företagets maskiner för elektrostatisk applicering av desinficerande kem.

– Maskinerna, kostar närmare 100 000 styck, och håller väldigt hög kvalitet. De är fabriksinställda och nätanslutna (sladd i väggen till jordat uttag). Det innebär att man får en god balans mellan dropparnas laddning och storlek vilket är förutsättningen för en jämn och säker applicering för att uppnå bästa resultat, säger Fredrik Skaring.

Kemet leveraras av Clorox och de kemikalier som ingår i produkten är kvatenära ammoniumföreningar < 0,25%, aminer < 0,025%, etanol < 0,25%, natriumhydroxid < 0,25%. Resten, ca 99 procent är vatten. Medlet tar dokumenterat död på 44 olika organismer (bakterier och virus) däribland MRSA, Salmonella, E-coli, stafylokocker, blodsmitta, Norovirus och Coronaviruset.

Vilka är det som vill ha en utrustning?

– Det är naturligtvis städbolag och saneringsbolag, köpcenter, bussbolag, gym, hotell. Det kom nyligen en beställning av tre maskiner till ett ambulansföretag.

– De allra flesta kunder tecknar hyresavtal, på knappt 2500 kronor i månaden plus kem som ligger på ca 50 öre kvadratmetern.

– Det vi märker är att allt fler inser att man bör jobba med systematisk desinficering – inte bara nu utan generellt. Behovet och medvetenheten att rengöra den ”osynliga smutsen” dvs bakterier och virus kommer bara öka.

Hinner ni med att leverera nu?

– Trycket på beställningar är högt. Vi gör så gott vi kan och just nu är det minst ett par, tre veckors leveranstid.

Enligt Fredrik Skaring prioriterar den amerikanska tillverkaren marknaderna i Sverige och UK, som är s k uppstartsmarknader.

Byoplanet Scandinavia har tecknat avtal med kemtillverkaren Clorox som kom med i bilden för två år sedan efter att ha köpt de globala försäljningsrättigheterna till maskinerna av den amerikanska tillverkaren, som också heter Byoplanet.

– Kemet blev godkänt i Sverige i slutet av juli förra året och vi kom igång i augusti med marknadsföringen.

Tidigare användes andra kem i maskinerna som kom ut på marknaden för fyra år sedan.

De är godkända av den amerikanska smittskyddsmyndigheten CDC, för användning mot det nya coronaviruset.

Kommentera en artikel (2)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079