23948sdkhjf

ISS "svanar"

Tillsammans med Nordens officiella miljömärkning, Svanen, och ett tiotal andra större företag, deltar ISS i kampanjen som syftar till att etablera verbet ”svana” för hållbara handlingar.

Genom att etablera ett nytt ord för alla hållbara handlingar – att svana – vill Svanen tillsammans med partners uppmuntra till ett mer hållbart samhälle genom att få människor och företag att konsumera hållbart och förstå att alla medvetna val gör skillnad.

– För oss på ISS är det en självklarhet att vi tar ansvar för och engagerar oss i det samhälle och den omvärld vi påverkar med vår verksamhet. Genom att uppmuntra människor och företag till att svana vill vi visa på att alla aktiva val för en bättre miljö spelar roll och gör skillnad.

– Sedan 2014 har vår Svanenmärkta städtjänst bland annat bidragit till 30% reducering av använda kemikalier och 67% reducering av använda plastsäckar. Vi är stolta över vårt miljöarbete samtidigt som vi ständigt arbetar för att bli bättre, det är långt kvar om vi ska få en fullt hållbar planet, kommenterar Ola Bäck, CSR-ansvarig på ISS.

– Det är bråttom om vi ska nå miljö- och klimatmål, vi måste alla ställa om vår livsstil och leva mer hållbart. Så vi är väldigt glada över att ha med oss ISS när vi vill engagera fler till att svana och bland annat välja rätt produkter och tjänster, säger Ragnar Unge, vd på Miljömärkning Sverige.


Den Svanenmärkta städtjänsten innebär:

  • Alla rengörings- och tvättmedel är granskade och godkända av Svanen.

  • Kemikaliefri städning används i första hand 

  • Användningen av plastpåsar minimeras

  • Obligatorisk miljöutbildning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096