23948sdkhjf

Rekordökning av hushållsnära tjänster

Nya siffror från Offerta visar att efterfrågan på hushållsnära tjänster har ökat efter rut-dubbleringen tidigare i år.

Flyttstädning, hemstädning och flytthjälp står tillsammans för 27 procent av förfrågningarna hos Offerta. Det går i linje med Skatteverkets siffror som visar att summan vi lägger på rut-tjänster har ökat med nära 12 procent under 2019.

Tidigare i år ökade maxbeloppet för rut-avdraget från 25 000 kr till 50 000 kr, vilket gör det möjligt för svenskarna att ta hjälp av fler hushållsnära tjänster.

Offertas senaste statistik visar en markant ökning i tjänstebranschen överlag med en särskilt stor ökning på hushållsnära tjänster där samtliga branscher i topp är verksamma i rut-sektorn.

– Det är roligt att se att dubbleringen av rut verkar ha effekt. Fler anlitar tjänsteföretag, särskilt inom rut-sektorn vilket innebär sysselsättningstillväxt i hela städbranschen, säger Jens Nilsson, vd Offerta.

Christina Holmefalk har jobbat 35 år i branschen och sitter bland annat i styrelsen för Hushållsnära tjänster hos Almega, samt är styrelsemedlem i Städbranschen Sverige och är säljare och utbildningsansvarig på Rengörare Näslund Hemma. Hon har märkt att rut-avdraget har skapat en större acceptans av att köpa tjänster.

– Vi har dubblerat försäljningen under de senaste månaderna och ser en mycket positiv utveckling. Det är glädjande att se att olika typer av hushåll väljer att ta hjälp – allt från barnfamiljer till seniorer, säger hon.

Topp fem efterfrågningar 2019

  1. Flyttstädning

  2. Hemstädning

  3. Flytthjälp

  4. Badrumsrenovering

  5. Elinstallation

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078