23948sdkhjf

Samhall vinner flygplatsupphandling

Samhall får förnyat förtroende att städa samt ge service på Arlanda, och nu också Bromma flygplats.

Det som nu varit ute för upphandling är det som kallas ARN2, dvs alla terminaler utom Terminal 5, SkyCity samt 60 övriga byggnader. Samhall servar sedan tidigare Terminal 5. Utöver det tillkommer Bromma flygplats, ett helt nytt avtal.

Läs också: Klart med ny vd för Samhall

– Vi är mycket tacksamma och glada över det förnyade förtroendet samt utökningen med Bromma flygplats, säger Jonas Rieck, affärsomårdesdirektör på Samhall i ett pressmeddelande.

Det nya avtalet innebär också att cirka 200 personer som på grund av en funktionsnedsättning haft svårt att ta sig in på arbetsmarknaden kommer att få ett riktigt jobb, plus de cirka 200 medarbetare som redan arbetar på Terminal 5.

Det nya avtalet gäller knappt 85 000 kvadratmeter som ska städas på Arlanda och 11 000 kvadratmeter på Bromma flygplats. Avtalet gäller i tre år med möjlighet till förlängning med ytterligare fem år.

– Vi har de senaste åren haft nära samarbete med Samhall för att nå vårt gemensamma mål – en ren flygplats. Vi avslutade 2018 med ”all-time-high” i vår kundundersökning där resenärer bland annat får betygsätta renligheten. Det betyder att vår flygplats aldrig varit så ren, kommenterar Louise Thomson, Facility Manager, Swedavia Arlanda Airport.

– Samhalls medarbetare bjuder på en mångfald och vi bjuds varje dag på givande möten med någon i en rosa tröja, säger Louise Thomson, Facility Manager på Swedavia Arlanda Airport.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.25